Parkettlakkozás

Bevásárlólista

Parkettlakkozás

Parketta alapozása és lakkozása.

A HARZO termékek minden esetben vizes bázisú anyagok! Használat előtt minden anyagot alaposan keverj fel! A szerszámok vízzel moshatóak!

Hozzá való termékek:

 • HARZO Parkettlakk-Alapozó
 • HARZO Parkettlakk

Munkafolyamat, rétegrend leírása:

 1. Alapozás

A javítások, a csiszolás, valamint az alapos portalanítás után, a parkettát alapozd le a HARZO parkettlakk-Alapozóval. A HARZO Parkettlakk-Alapozó, vizes bázisú anyag és nem tartalmaz illékony szerves vegyületeket! Száraz, finomra csiszolt és portalanított, gyanta-, olaj- és viaszmaradványoktól mentes fafelületre hordható fel. Kiváló megelőző, faanyagvédőszer! Fenyő- és a lombos faanyagok, kékpenész-és farontó gombák elleni tartós védelmére szolgál.  A HARZO parkett lakk-alapozó, mélyen beszívódik a fa rostjaiba, rögzíti a faanyagvédőszert és a rostokat. Hígítás nélkül, egy rétegben kend!

Száradási idő:  kb. 2 óra, ami függ a levegő hőmérséklettől és a szellőztetés lehetőségeitől.  Ezután csiszolható és átvonható.

Kiadóssága: kb. 6-8 m2/liter/réteg/

A HARZO Parkettlakk-Alapozó kiszerelései:

 

 • 1 Lit
 • 5 Lit
 • 5 Lit

2. Parketta lakkozása

Alapozás után következik a lakkozás, HARZO vizes bázisú parkett lakkal.  Alkalmazható bel térben, kemény és puhafára. Illékony, szerves vegyületeket nem tartalmaz!

A parkett lakkot, két-három rétegben kend és a rétegek között biztosíts, két-három óra száradási időt! Az első réteg száradása után, szükség esetén csiszolhatod.

Arra az esetre, ha nem kívánsz megelőző faanyagvédőszerként alapozót alkalmazni, a parkett lakkot vízzel hígítva, saját alapozójaként is használhatod.

A parketta lakkozásán kívül felhasználható bútor, ajtó, lambéria és egyéb beltéri fa felületek lakkozására, felületkezelésére.

Fokozottan figyelj oda, hogy a lakkozás befejezését követő 72 órán belül, a lakkozott felületet tartósan ne érje víz, mert kifehéredés nyomokat hagyhat! Például, ne hagyj rajta vizes rongyot vagy olyan poharat, aminek vizes az alja. Viszont 72 óra elteltével, a víznek kiválóan ellenáll és könnyedén lepergeti magáról.

A HARZO parkett lakkal kezelt felület rugalmas, pára és légáteresztő, valamint hosszantartó védelmet, kopásállóságot biztosít és könnyen tisztántartható.

Mindig tiszta edényből, tiszta hengerrel, ecsettel és lehúzó ráccsal dolgozz!

Száradási idő:  kb.1-2 óra, ami függ a levegő hőmérséklettől és a szellőztetés lehetőségeitől. Fa alapok lakkozása esetében 3-4 óra múlva csiszolható és átvonható.

Kiadóssága: kb. 10-11 m2/liter/réteg/

A HARZO Parkettlakk kiszerelései:

 • 250 ml
 • 1 Lit
 • 2.5 Lit
 • 5 Lit

Három féle fényben kapható:

 • matt
 • selyemfény
 • fényes
Bevásárlólista

Felhasznált termékek

Speciális előkevert vödrös glettanyagok

HARZO Fix Csempeglett hídképző

Struktúraképző, bevonó és díszítő anyagok

HARZO 3 Struktúra festék

Díszítő falvédő, bútorfelújító anyagok

HARZO Fal-Lazúr díszítő és impregnáló

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

HARZO Kétkomponensű Vizes Lakk

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

HARZO Fényesítő-Ápoló