Bársonyos faldíszítés

Bevásárlólista

Bársonyos faldíszítés

A HARZO Dekor díszítőanyaggal különleges, fényekre játékosan reagáló, bársonyos hatású vagy kagylómintázatú felületeket készíthetsz el. Az anyag megismertetése mellett, különböző felhordási módokat és ötletes technikákat mutatunk be.

A HARZO termékek minden esetben vizes bázisú anyagok! Használat előtt minden anyagot alaposan keverj fel! A szerszámok vízzel moshatóak!

Hozzá való termékek:

 • HARZO Kontakt fedő festék
 • HARZO Dekor díszítőanyag

Munkafolyamat, rétegrend leírása: 

1. Alapok

Az alap előkészítése egyszerű. Sima felületű, fehér falat kell elkészítened, beltéri falfestékkel úgy, hogy a falfestés utolsó rétege, a HARZO Kontakt fedő festék legyen. Tehát a HARZO Kontakt fedőfestékből csak egy réteget kell, a falra kenned.

Kiadóssága beltéri falfestésen: 8-10 m2/lit/réteg.

Száradási ideje: kb. 1-3 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO Kontakt fedő festék kiszerelések:

 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter
 • 14 liter

2. Díszítés a HARZO Dekor díszítőanyaggal

Díszítés tupfolással:

A HARZO Dekor díszítőanyagot egy rétegben javasolt felhordani a falra.

Mártsd az ecsetet a Dekor díszítőanyagba úgy, hogy a mártás után maradjon rajta anyag bőven. Majd dolgozd el a falon. Nem nagyobb, mint körülbelül 20×20 cm-es területen, szabálytalan, amőbaformákat alkotva. Mártsd újra, és így tovább. Az ecsetnek, mindig ugyan azt az oldalát ütögesd a falhoz úgy, hogy az ecset falhoz ütögetett része, kissé ellapuljon. Így, az ecset leütésekor és felemelésekor, létrejön a kagylószerű mintázat. Ezt az ecsetmozgást nevezzük tupfolásnak. Az így készült mintázatot így hagyhatod és elkészültél, vagy egy rozsdamentes glettvassal besimíthatod a felületét. Ezt tetszésed szerint alakíthatod.

A szabálytalan, amőba formákat, összeillesztheted finoman, vagy hagyhatsz néhány milliméter távolságot közöttük, úgy hogy vékony, szabálytalan erezésben, látható maradjon a fehér alap. Ezt a vékony fehér erezést alakítsd úgy, hogy helyenként legyen jól kivehető, hol pedig tűnjön el, vagy éppen csak maradjon látható. Ezt az egyszerű módszert, alkalmazd effektként. Effekt, amit nem kell külön megvásárolni, ráfújni, festeni, egyszerűen kihagyod a helyét és kész.

Tipp: Mielőtt elkezded a munkát, gyakorold a tupfolást egy mintatáblán. A videó megtekintése sokat segít! Mikor úgy érzed, hogy könnyedén megy, kezd el a falon, egy eldugottabb részen. Ha hibázol, megtapasztalhatod, hogyan tudod javítani.  Így a nagy falakon már egyszerűbb lesz a dolgod.

Díszítés festőhengerrel:

Hengerezz le, rövid szőrű festőhengerrel, szabálytalan alakzatban, 4-5 m2 falrészt. Simítsd el, a rozsdamentes glettvassal, majd folytasd tovább ugyan így, hengerezd és simítsd. A glettvas sarkai, megkarcolhatják a munkafelületet! Ezért, vásárlás előtt vizsgáld meg a fémlapját, aminek a két vége, lehetőleg a fogantyú irányába hajoljon. Ha nem találsz ilyet, akkor kissé hajlítsd meg, hogy ne karcoljon!

Miután felhengerezted az anyagot, sokféle díszítőszerszámot alkalmazhatsz. A díszítésre alkalmas szerszámokat válogasd kreatívan. A szerszámokra vonatkozó játékszabályokat módosíthatod, Te találhatod ki!

Kiadóssága: 5-6 m2/lit/réteg.

Száradási ideje: kb. 1-2 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO Dekor kiszerelések:

 • 250 ml
 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter
 • 10 liter

 

Bevásárlólista

Felhasznált termékek

Speciális előkevert vödrös glettanyagok

HARZO Fix Csempeglett hídképző

Struktúraképző, bevonó és díszítő anyagok

HARZO 3 Struktúra festék

Díszítő falvédő, bútorfelújító anyagok

HARZO Fal-Lazúr díszítő és impregnáló

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

HARZO Kétkomponensű Vizes Lakk

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

HARZO Fényesítő-Ápoló