Fürdőszobai csempe felújítása, vízálló speciális festékekkel. Kétkomponensű T-16 alapozóval alapozva

Bevásárlólista

Fürdőszobai csempe felújítása, vízálló speciális festékekkel. Kétkomponensű T-16 alapozóval alapozva

Ebben az esetben a csempék formája, fugája nem tűnik el, egyszerűen átfestésre kerül a kétkomponensű T-16 alapozóval, Color fedő festékkel, kétkomponensű lakkal és ápolóval.

Fürdőszobában oldalfalakon, járófelületen, továbbá konyhai oldalfal csempéken is biztonságos, hosszan tartó megoldás. 

A HARZO termékek minden esetben vizes bázisú anyagok! Használat előtt minden anyagot alaposan keverj fel! A szerszámok vízzel moshatóak!

Hozzá való termékek:

 • HARZO T-16 kétkomponensű hídképző alapozó
 • HARZO-Fix tapaszok
 • HARZO Color fedőfesték vagy a HARZO Kontakt fedőfesték. Mindkét termék fehér színben vagy színre keverve vásárolható. Festékboltban RAL vagy NCS színrendszer szerint színezhető, illetve házilag, vizes bázisú kézi színező pasztákkal.  A HARZO Color fedő festék helyett, amennyiben árban kedvezőbbet szeretnél, választhatod a HARZO Kontakt fedő festéket is. A két festék között az a különbség, hogy a HARZO Color fedő festék a munka során takarítható és mosható felületet képez, ellenben a HARZO Kontakt fedő festékkel, ami könnyebben koszolódik és kissé érdesebb felületet képez. Ezért a Kontakt fedő festékkel, nagyobb odafigyeléssel kell dolgoznod mindaddig, amíg a fedőlakk rá nem kerül. A fedőlakk felhordása után mindkét festék kiváló védelmet és ellenállást biztosít!
 • HARZO két-komponensű vizes lakk
 • HARZO Fényesítő-Ápoló

Munkafolyamat, rétegrend leírása:

1. Előkészítés, zsírtalanítás

A csempe zsírtalanításához használhatsz Trisót, langyos vízben feloldva vagy bármilyen zsíroldót. Tisztítás után, tiszta vízzel mosd le alaposan a csempét és töröld szárazra. A tisztítószerek lemosása után, a megszáradt csempéről a tisztítószer maradványait (fátyolos réteg), száraz ronggyal alaposan töröld le!

2. Javítások

Nem kívánt lyukak, kisebb hibák javítását HARZO-Fix Kiegyenlítő és tömítőanyaggal illetve a HARZO-Fix javító tapasszal javítsd.

3. Alapozás

Hibák javításának teljes száradása után a HARZO T-16 kétkomponensű, vizes bázisú hídképző alapozóval alapozz. Egyenletesen kend, egy rétegben. Ecsettel a sarkokban és oldószerálló hengerrel a nagyobb felületeken. A sarkokban a hengerrel is dolgozhatsz, ha gondosan kitakartad az alapozni nem kívánt felületeket.

A kétkomponensű T-16 alapozó bekeverése az A. komponens felkeverésével kezdődik. Az A komponens nem folyékony. Ez normális jelenség.  Keverd fel, az A komponenst és a felkevert A komponenshez öntsd hozzá a B komponens tartalmát és még ugyanennyi vizet. Fúrógép segítségével, tiszta keverőszárral, 3-4 percen keresztül, keverd össze a komponenseket, hogy a térhálósító folyamatok beinduljanak. Abban az esetben, amikor kevés anyagot kell bekeverned és nem alkalmazható a gépi keverés, keverd be kézi úton, egy ecset segítségével és növeld a keverési időt 2-3 perccel. A bekevert anyagot öntsd át egy nagyobb vödörbe, amibe belefér a henger és a lehúzó rács is. A kétkomponensű alapozó felhordásához, használd a Schuller márka PAINTLINE típusú festőhengerét, vagy minőségében és típusában nagyon hasonlót! Bekeverés után kb. 45-60 perc áll rendelkezésedre, az alapozó felkenéséhez! Ezután, el kezd bekötni a vödörbe. Annyi anyagot keverj be, amennyit ez alatt a 45 perc alatt, fel tudsz kenni a csempére! 30 fok levegő hőmérséklet környékén, illetve felette, a feldolgozhatósági idő lecsökkenhet 30 percre, vagy ez időtartam alá! Mindig tiszta hengerrel, ecsettel és lehúzó ráccsal dolgozzál!

Amennyiben szükséges az alapozót beosztani, többfelé mérni, használj digitális háztartási mérleget a kiméréshez és ügyelj a súlyrész arányok pontos betartására!

Kiadóssága: 8-10m2/kg/réteg.

Száradási ideje: kb 2-3 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

T-16 kétkomponensű alapozó kiszerelései:

 • 0,5 kg
 • 1 kg
 • 4 kg

4. Szín kenése

Festéshez, a HARZO Color fedő festéket vagy a HARZO Kontakt fedő festéket használd! A fedő festéket hengerezd, a lealapozott csempére. A festéket, kedved szerint színeztetheted a festékboltban, színkód szerint vagy házilag, kézi színező pasztával. Házilag csak világos színeket keverj! A festék rétegek között, szoba hőmérsékleten, kb. 1-2 óra száradási időt biztosíts. A színes fedőfestéket, általában elég, két rétegben kenni és fedni fog. A fehér, illetve a nagyon világos színeket, előfordulhat, hogy három rétegben kell kenni.

Amennyiben szeretnél, színében kiemelni egy falrészt, sensitiv ragasztószalaggal maszkold ki a nyomvonalat, ami a két színt el fogja választani egymástól. Kend le két rétegben, a számodra megfelelő színnel és száradás után, távolítsd el a ragasztószalagot.

Kiadóssága csempén, alapozóra kenve mindkét festéknek: 10-12 m2/kg/réteg.

Száradási ideje mindkét festéknek: kb 1-3 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO Color fedő festék kiszerelések:

 • 250 ml
 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter
 • 14 liter

HARZO Kontakt fedő festék kiszerelések:

 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter
 • 14 liter

5. Lakkozás

A fedő festék megszáradása után, következhetnek az utolsó apróbb javítások, majd a HARZO kétkomponensű vizes lakk (sűrű, fehér színű, száradás után színtelenné váló) bekeverése, felkenése.

A lakk bekeverése az A. komponens felkeverésével kezdődik, majd az A. és B. komponens összeöntése és átkeverése következik tiszta vödörben, tiszta keverőszárral, 5-6 percig keverd, hogy a kémia folyamatok beinduljanak. Kényelmesen kb. 2 óra áll rendelkezésedre a lakk felkenéséhez, hengerezéséhez, azután a lakk el kezd bekötni a vödörbe. Mindig tiszta hengerrel, ecsettel és lehúzó ráccsal dolgozz! Lakkozáshoz érdemes rétegenként új hengert, ecsetet, lehúzó rácsot alkalmazni amennyiben nem tudod alaposan kimosni!  Javasoljuk, hogy a lakkozáshoz a Shuller márka MICROLINE PRO festőhengerét használd, vagy hasonló jó minőségű hengert és jó minőségű ecsetet!

A lakkot két rétegben kend. Bekeverés után, nagyjából 2 óra áll rendelkezésedre a lakk felkenéséhez! Ezután, el kezd bekötni a vödörbe. Annyi anyagot keverjél be, amennyit ez alatt a 2 óra alatt, fel tudsz kenni a falra!  Száradási ideje, szoba hőmérsékleten, kb. 2 óra és átvonható. A második réteg felkenése után is, minimum 2-3 óra száradási időt biztosíts.

Amíg nem ismered meg az anyag viselkedését, egyszerre mindig csak egy falrészt kenj le, majd utána a következő falrészt. Amennyiben szükséges a lakkot beosztani, többfelé mérni, használj digitális háztartási mérleget a kiméréshez és ügyelj a súlyrész arányok pontos betartására! 

Száradási idő:  kb.2-3 óra, ami függ a levegő hőmérséklettől és a szellőztetés lehetőségeitől.

Kiadóssága: kb. 10-12 m2/kg/réteg/

A HARZO kétkomponensű Lakk kiszerelései:

 • 0,5 kg (A+B komp.)
 • 1 kg (A+B komp)
 • 4 kg (A+B komp.)

Matt fényben kapható, fénye a HARZO Fényesítő-Ápolóval változtatható.

6. Ápolás, fényezés

A HARZO Fényesítő-Ápoló a megszáradt lakkozás mikronnyi, szabad szemmel nem látható pórusait tömíti be és alkot koptató hatásoktól védő réteget, ami nagyon könnyen takarítható, tisztántartható. Számtalan réteg felhordható egymás után a száradást követően. Az ápolóval hetente, havonta, évente újra és újra ápolhatod a felületet, biztosítva fényét és a takarítás könnyeddé válásának élményét.

HARZO Fényesítő-Ápoló vízszerű, fehér színű, száradás után színtelenné váló folyadék. A teljesen megszáradt lakkon két-három rétegben egy mikro szálas felmosó mop alkalmazásával kell eldolgozni, egyenletesen szétoszlatni. A Fényesítő ápolót rövidszőrű (kb. 10-17 mm szőrhosszúságú) festőhengerrel lehet a moppra felhengerezni, majd egyenletesen szétoszlatni moppal az oldalfalon.   Ügyelni kell arra, hogy ne folyjon meg!!

Rétegek közötti száradási idő: kb. 30-40 perc, hőmérséklettől függően.

Kiadóssága: kb. 50 m2/liter/réteg/

A HARZO Fényesítő-Ápoló kiszerelései:

 • 100 ml
 • 0,5 liter
 • 1 liter

A HARZO FÉNYESÍTŐ-ÁPOLÓT ÉRDEMES MEGŐRIZNI!

Bármikor ápolhatod, frissítheted vele az így elkészített munkafelület.

Alkalmazható továbbá: fényében kopott, festett vagy lakkozott fa, bútor, lakkozott parketta, laminált parketta, linóleum, műanyag, valamint zománcfestékkel festett felületeken megújítás, ápolás céljából.

Selyem-matt és fényes változatban kapható.

 

Bevásárlólista

Felhasznált termékek

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

HARZO Kétkomponensű Vizes Lakk

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

HARZO Fényesítő-Ápoló

Javítóanyagok, adalékok

HARZO Fix Javítótapasz

Díszítő falvédő, bútorfelújító anyagok

HARZO Color csempe és bútorfesték