LOFT dizájn. Beton hatású fal készítése

Bevásárlólista

LOFT dizájn. Beton hatású fal készítése

Beton hatású fal készítése a HARZO 3 LOFT anyag segítségével. Bemutatjuk, hogy milyen technikák és további anyagok alkalmazása szükséges a kivitelezéshez.

A HARZO termékek minden esetben vizes bázisú anyagok! Használat előtt minden anyagot alaposan keverj fel! A szerszámok vízzel moshatóak!

Hozzá való termékek:

 • HARZO Alap mélyalapozó
 • HARZO 3 LOFT Natúrbeton-kőhatás díszítő glett
 • HARZO Lazúr fal-impregnáló anyag

Munkafolyamat, rétegrend leírása:

1. Alapok

Az alap lehet glettelt vagy akár festett falfelület. Lényeg, hogy az alapfelület száraz és teherbíró legyen. Nem tartalmazhat leválasztó hatású, hasonló vagy másfajta anyagokat.  A kisebb szilárdságú rétegeket, port és a lerakódásokat el kell távolítani. Az alapfelületet megfelelő mechanikai eljárással kell előkészíteni.

Majd következhet az alapozás a HARZO Alap mélyalapozóval.  Az alapozót alapos felkeverés után, hígítás nélkül kend! 2-3 óra múlva megszárad és átvonható lesz.

Kiadóssága beltéri falfestésen, glettelt alapokon: 8-10 m2/lit/réteg.

Száradási ideje: kb. 2-3 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO Alap mélyalapozó kiszerelések:

 • 2 liter
 • 5 liter
 • 10 liter

2. Beton hatás készítése, a HARZO 3 LOFT díszítő glett anyaggal

A HARZO 3 LOFT anyagot elég egy rétegben alkalmazni.

Az anyagot, rozsdamentes glettvas segítségével, szabálytalan alakzatban gletteld fel a falra. Szedd vissza a felesleget, a falon csak vékonyan maradjon belőle. Nem baj, ha kissé át tűnik alóla a fehér alap, nem baj, ha nem túl szép a glettelés és az sem baj, ha kicsi kantok maradnak. Ellenkezőleg! Ezek a kicsi hibák, szabálytalanságok alkotják majd a mintázatot! Egyszerre egy falrészt glettelj, saroktól sarokig. Majd várj addig, amíg száradni kezd a falon, az anyag. Ez a várakozási idő függ a levegő hőmérsékletétől és a levegő mozgásának mértékétől. Amikor a HARZO 3 LOFT anyag kellőképp megszikkadt és már nem képlékeny, kezd el simítani a rozsdamentes glettvassal. A kitüremkedő kicsi kantok és hibák, a simítás hatására, elkezdenek a szürke különböző árnyalataiban játszani. Amennyiben szeretnél több, sötétebb effektet, tegyél a száraz falra a Loft anyagból tetszésed szerint, kisebb-nagyobb darabokat. Majd néhány perc elteltével simítsd el úgy, hogy az a fal síkjába lapuljon. Minél többször simítasz rá, annál sötétebb árnyalatú lesz!

Abban az esetben, ha sötétebb lett az effekt, mint ahogy tervezted, 300 as csiszolópapírral csiszold meg és ki fog világosodni!  Az így kivitelezett falfelület minősége megfelel, egy jó minőségű beltéri falfestésnek.

TIPP: Mielőtt elkezded a munkát, gyakorold a mozdulatokat egy mintatáblán. A videó megtekintése sokat segít! Mikor úgy érzed, hogy könnyedén megy, kezd el a falon, egy eldugottabb részen. Ha hibázol, megtapasztalhatod, hogyan tudod javítani.  Így a nagy falakon már egyszerűbb lesz a dolgod!

Kiadóssága: 1-1,5 m2/kg/réteg.

Száradási ideje: kb. 1-2 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO 3 LOFT díszítő glett kiszerelések:

 •  3 kg
 • 6 kg
 • 10 kg
 • 20 kg

3. Falvédelem, HARZO Lazúr fal-impregnáló anyaggal.

A HARZO fal-impregnáló lazúrt abban az esetben alkalmazd, amennyiben strapabíróbb falakra van szükséged és mosható, dörzsölhető, vegyszerellenálló felületeket szeretnél.

A falvédő lazúrt két rétegben kend. Az első réteg lazúrhoz öntsél 10-15 % vizet. Jól keverd össze és szabálytalan mozdulatokkal kend fel a falra. Cirka, 2 óra száradási idő után, hígítás nélkül, kend fel a második réteg lazúrt is.

Kiadóssága: 10-12 m2/liter/réteg.

Száradási ideje: kb. 1-2 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO Lazúr díszítő és fal-impregnáló anyag kiszerelések:

 •  250 ml
 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter

 

Bevásárlólista

Felhasznált termékek

Díszítő falvédő, bútorfelújító anyagok

HARZO Fal-Lazúr díszítő és impregnáló

Speciális előkevert vödrös glettanyagok

HARZO LOFT Struktúr bevonó