Falfelújítás, gyorsan és egyszerűen

Bevásárlólista

Falfelújítás, gyorsan és egyszerűen

Textúrált festés, amihez nem szükséges a glettelés rutinja. Kevés alapmunkával, gyors kivitelezéssel, bármilyen színben elkészíthető.

A HARZO termékek minden esetben vizes bázisú anyagok! Használat előtt minden anyagot alaposan keverj fel! A szerszámok vízzel moshatóak!

Hozzá való termékek:

  • HARZO Alap mélyalapozó
  • HARZO 3 Struktúra festék
  • Bármilyen beltéri falfesték

Munkafolyamat, rétegrend leírása:

1. Alapok

Az alap lehet glettelt vagy akár festett falfelület. Lényeg, hogy az alapfelület száraz és teherbíró legyen. Nem tartalmazhat leválasztó hatású, hasonló vagy másfajta anyagokat.  A kisebb szilárdságú rétegeket, port és a lerakódásokat el kell távolítani. Az alapfelületet megfelelő mechanikai eljárással kell előkészíteni.

Majd következhet az alapozás a HARZO Alap mélyalapozóval.  Az alapozót alapos felkeverés után, hígítás nélkül kend! 2-3 óra múlva megszárad és átvonható lesz.

Kiadóssága beltéri falfestésen, glettelt alapokon: 8-10 m2/lit/réteg.

Száradási ideje: kb. 2-3 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO Alap mélyalapozó kiszerelések:

  • 2 liter
  • 5 liter
  • 10 liter

2. Textúra kialakítása, a HARZO 3 struktúra festékkel

A HARZO 3 falbevonó festék, a réteg vastagsága végett, eltünteti a glettelés esztétikai hibáit. A szép és különleges textúra képzésen kívül, ezért is szerencsés abban az esetben alkalmazni, amikor nem sikerül szépre a glettelés.

A bevonó anyagot festőhengerrel, egy rétegben, vastagon kend fel a falra. Egy mártással egyszerre, kb.30×30 cm-es területet kenjél be és dolgozd el szabálytalan mozdulatokkal, szabálytalan alakzatban. Majd jöhet a következő mártás, majd az azt következő és így tovább, hengerezzél le egy-két m2 falfelületet.

A munkát folytasd rozsdamentes glettvassal, amit óvatosan helyezz rá a frissen felkent anyagra és csak úsztasd a tetején. Mozgasd finoman, majd lágyan emeld ki. Rövid, szabálytalan mozdulatokkal, minden irányba.

Ezek után folytasd a hengerezést és igazítsd, a cikkcakkosan befejezett textúrához. A szabály az, hogy mindig szabálytalanul dolgozz, a szabályos végeredményért!

1 m2 felületre, átlagosan 1 kg anyagot kenjél fel. Így lesz kellő vastagságú, jól dolgozható és formázható, a bevonó anyagod. Nem szükséges ecsetet használnod a sarkok kikenéséhez, a glettvassal ügyesen a helyére igazíthatod az anyagot.

TIPP: Mielőtt elkezded a munkát, gyakorold a mozdulatokat egy mintatáblán. A videó megtekintése sokat segít! Mikor úgy érzed, hogy könnyedén megy, kezd el a falon, egy eldugottabb részen. Ha hibázol, megtapasztalhatod, hogyan tudod javítani.  Így a nagy falakon már egyszerűbb lesz a dolgod!

Kiadóssága: 1 m2/kg/réteg.

Száradási ideje: kb. 3-6 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO 3 struktúra bevonó kiszerelések:

  •  3 kg
  • 6 kg
  • 10 kg
  • 20 kg

3. Festés.

A HARZO 3 Struktúra bevonó anyag 3-6 óra múlva megszárad és bármelyik beltéri falfestékkel, bármilyen színben festhető.

Bevásárlólista

Felhasznált termékek

Struktúraképző, bevonó és díszítő anyagok

HARZO 3 Struktúra festék