Ápoló ami véd. Lépés és kopásálló alapot biztosít.

Bevásárlólista

Ápoló ami véd. Lépés és kopásálló alapot biztosít.

Fényében kopott laminált parketta, linóleum, festett vagy lakkozott fa, bútor, lakkozott parketta, valamint zománcfestékkel és egyéb nem nedvszívó festékekkel festett felületeken megújítás, ápolás céljából használható.

A HARZO termékek minden esetben vizes bázisú anyagok! Használat előtt minden anyagot alaposan keverj fel! A szerszámok vízzel moshatóak!

 

Hozzá való termékek:

  • HARZO Fényesítő-Ápoló

Munkafolyamat, rétegrend leírása:

Alkalmazhatod belsőtérben a legtöbb teherbíró nem nedvszívó oldalfal és padló alapra, mint pl. laminált parketta, vinil, linóleum, laminált bútorlap, valamennyi műanyag, kerámia, lakkozott fa parketta, továbbá hordképes nem nedvszívó festett, lakkozott felületekre, ajtókra, bútorokra, a fény megújítása és ápolása céljából. Különösen jól ellenáll a szennyeződésnek és a közlekedés nyomainak, bemélyedő lábnyomoknak, cipősarkak által húzott fekete vonásoknak. A csekély viszkozitás lehetővé teszi a problémamentes felhordást, továbbá igen ápolt és tiszta külsőt kölcsönöz a padlónak, oldalfalnak. Kiváló védelmet nyújt az ultraibolya sugarak miatti elszíneződés ellen. A HARZO Fényesítő-Ápolóval bevont felületek nagyon könnyen takaríthatóak a háztartásban megtalálható általános tisztítószerekkel!

 

1. Előkészítés, zsírtalanítás

Miután eltávolítottad az akadályozó szerelvényeket, zsírtalanítással, alapos tisztítással folytasd a munkát. A vegyszeres tisztítás után, mosd át a felületeket tiszta vízzel és töröld szárazra.

2. Ápolás

Használat előtt felrázandó! Csak száraz felületekre hordható fel! A munkavégzéshez használj gumikesztyűt!

Függőleges felületekre: Egy kisméretű tiszta festőhenger segítségével hengerezd fel a hígítatlan HARZO Fényesítő-Ápolót a moppra és oszlasd szét egyenletesen az oldalfalon, úgy hogy a következő sor még nedves állapotában fedje az előzőt. 20-60 perc száradás után ismételd meg ezt a folyamatot. Ügyelj arra, hogy az anyag NE folyjon meg! Amennyiben konyhabútor ajtókat szeretnél ápolni, vedd le a mikroszálas törlőt a nyélről és kend úgy, hogy mikro szálas törlőt a kezedben tartod. Gumikesztyűt használj!

Járófelületekre: Önts hígítatlan HARZO Fényesítő-Ápolót a padlóra.  Egy zsebes moppal oszlasd szét egyenletesen a folyadékot a padlón kb. 1-1,5 méteres csíkokban úgy, hogy a fényezőcsíkok fedjék egymást, amíg még nedvesek.

Mielőtt további réteget vinnél fel a felületre, hagyd teljesen megszáradni ( 20-60 perc ).

Az első ápolás során a nem porózus (pl. laminált bútorlap, laminált parketta), sima felületek két vékony réteget igényelnek. A porózus felületeknek, pl. linóleum, lakkozott felület, általában három rétegre van szükségük. Oldalfalak, ajtók, bútorok esetében az első ápolás során általában kettő rétegben, a későbbiekben az ápolás egy rétegben elegendő lehet.

FIGYELEM! A moppot nyéllel együtt érdemes beszerezni, mert a nyél segítségével könnyedén tudod ápolni a padlókat, az oldalfalon pedig a nyelet lecsavarva a fejről, praktikus, könnyen forgó, ügyes szerszámmá válik az oldalfal ápolásához!

Az ápolás bármikor megismételhető. Az ismétlődő ápolás során általában egy rétegben elegendő a HARZO Fényesítő-Ápolót alkalmazni. Az ápolás ismétlésének szükségessége függ a felület terhelésétől. Tapasztalataink szerint, egy átlagos családi házban az első évben két alkalommal ápolják a felületeket, a második és az ezt követő években maximum évente egyszer.

Természetesen ezek a tapasztalatok nem akadályozzák a többszöri ápolás lehetőségét, ha valaki ezt igényli. A HARZO Fényesítő-Ápolóval akár hetente ápolhatod a felületeket.

A HARZO Fényesítő-Ápolóval ápolt felületek a háztartásban használatos általános tisztítószerekkel takaríthatóak (pl: Ajax, Domestos,stb.). Kerülni kell az erősen lúgos(pl: Trisó),  illetve erősen savas(pl: vízkőoldók) tisztítószer koncentrátumok használatát, mert ezektől a tisztítószerektől mattabb lesz a fénye! Amennyiben ez mégis megtörténne, egyszerűen csak egy réteg fényezőt kell újra a fentebb leírtak alapján egy mop segítségével a matt felületre felkenni.

Mindig tiszta edényből, tiszta hengerrel, moppal és lehúzó ráccsal dolgozz!

Száradási idő:  kb. 20 perc-1 óra és átvonható, ami függ a levegő hőmérséklettől és a szellőztetés lehetőségeitől.

Kiadóssága: kb. 50-60 m2/liter/réteg/

A HARZO Fényesítő-Ápoló kiszerelései:

  • 100 ml
  • 0,5 Liter
  • 1 Liter
  • 5 Liter

Felhasznált termékek

Két komponensű lakk és fényesítő-ápoló anyagok

HARZO Fényesítő-Ápoló

Bevásárlólista