Parketta lakkozás – HARZO Parkettlakk alapozóval és Parkettlakkal

Lakáson, házon belül sok olyan helyiség van, ahová a legtöbben parkettát választanak járófelületnek. A frissen lerakott parketta sokáig megőrzi szépségét, azonban az idő múlásával, valamint a folyamatos használatnak való kitétel miatt megkophat. Ilyenkor érdemes felcsiszoltatni, de már egy lakkozás is sokat változtathat a parkettánk megjelenésén.

Parketta alapozás HARZO Parkettlakk alapozó termékünkkel

Alapozó, parkettákra, padlóra és egyéb natúr fa alapokra külső és belső térben egyaránt használható.

Megelőző faanyagvédőszer fenyő- és lombos faanyagok kékpenész- és farontó gombák elleni tartós védelmére, külső és belső térre. A HARZO parkettlakk alapozó VOC tartalma 0 gr/liter (illékony szerves vegyületektől mentes)!

Felhordása csak száraz, gyalult vagy finomra csiszolt és portalanított, gyanta-, olaj- és viasz maradványoktól mentes fafelületre történjen. A HARZO parkettlakk alapozó a fa rostjaiba mélyen beszívódik, rögzíti a faanyagvédőszert és a rostokat. Száradása után (kb. 2 óra) átvonható a HARZO vizes bázisú parkettlakkal, vagy a HARZO Color fedő festékkel. Továbbá kiválóan alkalmazható oldószeres bevonó anyagok felhordása előtti faanyagvédelem és alapozás céljából. A munka végeztével a szerszámok vízzel elmoshatóak.

Parketta lakkozás HARZO Parkettlakk termékünkkel

Vizes bázisú, akril-poliuretán lakk melynek alkalmazási területei beltérben:

  • kemény és puhafára,
  • parketta,
  • padló
  • bútor,
  • ajtó,
  • lambéria és egyéb fa felületek lakkozására, felületkezelésére.

A HARZO parkettlakkal kezelt felület rugalmas, pára és légáteresztő, valamint hosszantartó védelmet, kopásállóságot biztosít és könnyen tisztántartható.

Megfelelő csiszolás és alapos portalanítást követően vízzel hígítva saját alapozójaként alkalmazható, illetve faipari alapozóval előkészített felületre is felhordható. A fa felülete a felhordás előtt legyen minden esetben por, gyanta, olaj és viaszmentes.

Felhordása történhet ecsettel, hengerrel és szórópisztollyal.

Hígítása vízzel történik, a szerszámok közvetlen a munka befejeztével vízzel tisztíthatóak. Száradási ideje két óra és négy óra elteltével csiszolható, átvonható.

Fára való lakk és favédő lazúrok

HARZO Parkettlakk