Glettelés HARZO Simító, Kiegyenlítő, Csempe- és Tükörglettel

Festés előtt sokszor találkozhatunk azzal a problémával, hogy a fal amit szeretnénk lefesteni felületi hibákkal van fedve (lyukakkal, repedésekkel). Ezeknek a felületi hibáknak a kijavítását nevezzük glettelésnek. A falak javítását érdemes a nagyobb lyukakkal, repedésekkel és csavarok furataival kezdeni.

HARZO Fix Simító glett

A HARZO Simító glett egy előre bekevert vödrös anyag, amely kényelmes és praktikus megoldás. Nem kell nehéz zsákokat mozgatni, vízzel összekeverni, porolni és ami nagyon fontos, nincs fölösleges anyagveszteség, mert az anyag nem köt meg a vödörben!

Prémium simaságú, rugalmas, erős glettanyag, amely festés előtti glettelésre való beltérben, valamint a lentebb felsorolt felületekkel való találkozásakor javítási munkák és hálóbeágyazási célokból alkalmazható, 0-3mm vastagságig.

Alkalmazási felületek:

 • vakolt fal
 • gipszkarton
 • beton
 • korrózió gátlóval alapozott fém
 • alumínium
 • horgany
 • OSB lap

Egy vagy több rétegben felhordható, formáját megtartja, jól csiszolható.

Száradási idő: 22 °C léghőmérsékleten 3 mm vastagságban 2-4 óra elteltével könnyen csiszolható kemény, rugalmas felületet képez.

A felület állapota:

Az alapfelületnek tisztának, pormentesnek, szilárdnak és hordképesnek kell lennie. A tapadást gátló anyagokat az alapfelületről el kell távolítani! Az alapfelület tulajdonságairól célszerű próba javítással meggyőződni.

Felhordás:

Kézi simító szerszámmal kb. 0-3 mm vastagságig. Használat előtt az anyagot krémes állagúra kell keverni, és csak 8-30 °C hőmérséklet között szabad felhordani. 2-3 mm mélyedés kitöltését elegendő egy rétegben elvégezni, ebben az esetben viszont figyelembe kell venni a száradási idő értelemszerű meghosszabbodását. Száradás után csiszolható, átvonható, utána bármilyen vizes diszperziós vagy oldószeres festékkel átfesthető.

HARZO Fix Kiegyenlítő glett

A HARZO Fix Kiegyenlítő glett egy előre bekevert vödrös anyag, amely kényelmes és praktikus megoldás.  Nem kell nehéz zsákokat mozgatni, vízzel össze keverni, arányokat méregetni, porolni és ami nagyon fontos, nincs fölösleges anyagveszteség, mert az anyag nem köt meg a vödörben!

Az előre kevert kvarcszemcsés vödrös HARZO-Fix Kiegyenlítő glettanyag nagyobb hibák javítására, kiegyenlítésére alkalmas beltérben, valamint a lentebb felsorolt felületekkel való találkozásakor javítási munkák és hálóbeágyazási célokból alkalmazható, 1-5mm vastagságig

Alkalmazási felületek:

 • vakolt fal
 • gipszkarton
 • beton
 • korrózió gátlóval bevont fém
 • alumínium
 • horgany
 • OSB lapok

Egy vagy több rétegben felhordható, formáját megtartja, jól csiszolható.

Száradási idő: 22 °C léghőmérsékleten 1-3 mm vastagságban 2-4 óra elteltével könnyen csiszolható kemény, rugalmas felületet képez.

A felület állapota: Az alapfelületnek tisztának, pormentesnek, szilárdnak és hordképesnek kell lennie. A tapadást gátló anyagokat el kell távolítani az alapfelületről! Az alapfelület tulajdonságairól célszerű próba javítással meggyőződni.

Felhordás:

Kézi simító szerszámmal kb. 1-5 mm vastagságig. Használat előtt az anyagot krémes állagúra kell keverni, és csak 8-30 °C hőmérséklet között szabad felhordani. 1-5 mm mélyedés kitöltését elegendő egy rétegben elvégezni, ebben az esetben figyelembe kell venni a száradási idő értelemszerű meghosszabbodását. Száradás után csiszolható, amennyiben szükséges HARZO-Fix simító glettel átvonható, utána bármilyen vizes diszperziós vagy oldószeres festékkel átfesthető.

HARZO Csempeglett hídképző

A HARZO Csempeglett, öreg, hibás, megunt csempefelületek eltűntetésére lett kifejlesztve. Mindemellett kiválóan alkalmas festés előtti, kisebb, nagyobb hibák kijavítására, valamint, törött virágcserepek, kerámiák kerti díszek restaurálására, megragasztására. (Ezért ne dobjuk ki a maradékot. Zárjuk akkora dobozba, amit pont kitölt, így nem megy tönkre idejekorán.)

Ez a termék, alapozó nélkül közvetlenül a zsírtalanított csempe felületre felhordható. Általában 2 rétegben szükséges alkalmazni, mert az első réteg az anyag kiváló tulajdonságából fakadóan, szépen nem eldolgozható. Ám a második réteg, melyet, az első réteg csiszolása, vagy spaklival való átkaparása után viszünk fel, bőségesen kárpótol bennünket.

A hagyományos gletteléshez hasonlóan kell alkalmazni. Felhordását rozsdamentes glettvassal, spaklival javasoljuk. Hígítani nem szükséges, de vízzel óvatosan hígítható. A glettelt felület csiszolható és festhető is bármilyen festéktípussal.

Száradási ideje megfelelő körülmények között 3-6 óra.

HARZO Tükörglett

Prémium simaságú, rugalmas, erős glettanyag, festés előtti glettelésre.

Az előre kevert vödrös glettanyag beltérben, a HARZO-Fix Simító glettanyagon alkalmazható tükör sima felület készítésére. Továbbá egyéb gipszalapú, megszáradt, simára glettelt alapokra is felhordható, tükörsima felület készítése céljából. Formáját 0-0,5 mm rétegvastagságig megtartja, jól csiszolható. A HARZO Finish Tükör glettel kiváló alap készíthető márványozás és egyéb díszítés előkészítésére.

​Csiszolás nélkül is tükörsima alap készíthető!

Száradási idő:

22 °C léghőmérsékleten 0-0,5 mm vastagságban 2-4 óra elteltével könnyen csiszolható, kemény és rugalmas felületet képez.

A felület állapota: Az alapfelületnek tisztának, pormentesnek, szilárdnak és hordképesnek kell lennie. A tapadást gátló anyagokat el kell távolítani az alapfelületről! Az alapfelület tulajdonságairól célszerű próbajavítással meggyőződni.

​Felhordás:

Kézi simító szerszámmal k.b 0-0,5 mm vastagságig. Használat előtt az anyagot krémes állagúra kell keverni, és csak 8-30 °C hőmérséklet között szabad felhordani. Száradás után csiszolható, átvonható, utána bármilyen vizes diszperziós vagy oldószeres festékkel átfesthető.

Tükörglett használatáról a Harzo csináld magad oldalain találsz részletes leírás. 

 

Speciális előkevert vödrös glettanyagok

HARZO Simító glett

Speciális előkevert vödrös glettanyagok

HARZO Kiegyenlítő glett

Speciális előkevert vödrös glettanyagok

HARZO Fix Csempeglett hídképző