Minta

Shopping list

Tile renovation without demolition, painting

Renovation, foundation, painting of tiles. Waterproof varnishing and care.
In this case, the interstice of tiling does not disappear, it is simply repainted, varnished along with the surface of the tile. It is a safe solution in the interior, sidewalls. With this renovation method, we paint a thin layer of paint on the tiling, so we do not recommend it when applied to walking surfaces! If someone decides to make it on a walking surface, they should be especially spared during daily use!
HARZO products are always water-based materials! The tools can be washed with water!bben az esetben a csempék formája, fugája nem tűnik el, egyszerűen átfestésre kerül a kétkomponensű T-16 alapozóval, Color fedő festékkel, kétkomponensű lakkal és ápolóval.

Hozzá való termékek:

 • HARZO T-16 kétkomponensű hídképző alapozó
 • HARZO-Fix tapaszok
 • HARZO Color fedőfesték vagy a HARZO Kontakt fedőfesték. Mindkét termék fehér színben vagy színre keverve vásárolható. Festékboltban RAL vagy NCS színrendszer szerint színezhető, illetve házilag, vizes bázisú kézi színező pasztákkal.  A HARZO Color fedő festék helyett, amennyiben árban kedvezőbbet szeretnél, választhatod a HARZO Kontakt fedő festéket is. A két festék között az a különbség, hogy a HARZO Color fedő festék a munka során takarítható és mosható felületet képez, ellenben a HARZO Kontakt fedő festékkel, ami könnyebben koszolódik és kissé érdesebb felületet képez. Ezért a Kontakt fedő festékkel, nagyobb odafigyeléssel kell dolgoznod mindaddig, amíg a fedőlakk rá nem kerül. A fedőlakk felhordása után mindkét festék kiváló védelmet és ellenállást biztosít!
 • HARZO két-komponensű vizes lakk
 • HARZO Fényesítő-Ápoló

Munkafolyamat, rétegrend leírása:

1. Előkészítés, zsírtalanítás

A csempe zsírtalanításához használhatsz Trisót, langyos vízben feloldva vagy bármilyen zsíroldót. Tisztítás után, tiszta vízzel mosd le alaposan a csempét és töröld szárazra. A tisztítószerek lemosása után, a megszáradt csempéről a tisztítószer maradványait (fátyolos réteg), száraz ronggyal alaposan töröld le!

2. Javítások

Nem kívánt lyukak, kisebb hibák javítását HARZO-Fix Kiegyenlítő és tömítőanyaggal illetve a HARZO-Fix javító tapasszal javítsd.

3. Alapozás

Hibák javításának teljes száradása után a HARZO T-16 kétkomponensű, vizes bázisú hídképző alapozóval alapozz. Egyenletesen kend, egy rétegben. Ecsettel a sarkokban és oldószerálló hengerrel a nagyobb felületeken. A sarkokban a hengerrel is dolgozhatsz, ha gondosan kitakartad az alapozni nem kívánt felületeket.

A kétkomponensű T-16 alapozó bekeverése az A. komponens felkeverésével kezdődik. Az A komponens nem folyékony. Ez normális jelenség.  Keverd fel, az A komponenst és a felkevert A komponenshez öntsd hozzá a B komponens tartalmát és még ugyanennyi vizet. Fúrógép segítségével, tiszta keverőszárral, 3-4 percen keresztül, keverd össze a komponenseket, hogy a térhálósító folyamatok beinduljanak. Abban az esetben, amikor kevés anyagot kell bekeverned és nem alkalmazható a gépi keverés, keverd be kézi úton, egy ecset segítségével és növeld a keverési időt 2-3 perccel. A bekevert anyagot öntsd át egy nagyobb vödörbe, amibe belefér a henger és a lehúzó rács is. A kétkomponensű alapozó felhordásához, használd a Schuller márka PAINTLINE típusú festőhengerét, vagy minőségében és típusában nagyon hasonlót! Bekeverés után kb. 45-60 perc áll rendelkezésedre, az alapozó felkenéséhez! Ezután, el kezd bekötni a vödörbe. Annyi anyagot keverj be, amennyit ez alatt a 45 perc alatt, fel tudsz kenni a csempére! 30 fok levegő hőmérséklet környékén, illetve felette, a feldolgozhatósági idő lecsökkenhet 30 percre, vagy ez időtartam alá! Mindig tiszta hengerrel, ecsettel és lehúzó ráccsal dolgozzál!

Amennyiben szükséges az alapozót beosztani, többfelé mérni, használj digitális háztartási mérleget a kiméréshez és ügyelj a súlyrész arányok pontos betartására!

Kiadóssága: 8-10m2/kg/réteg.

Száradási ideje: kb 2-3 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

T-16 kétkomponensű alapozó kiszerelései:

 • 0,5 kg
 • 1 kg
 • 4 kg

4. Szín kenése

Festéshez, a HARZO Color fedő festéket vagy a HARZO Kontakt fedő festéket használd! A fedő festéket hengerezd, a lealapozott csempére. A festéket, kedved szerint színeztetheted a festékboltban, színkód szerint vagy házilag, kézi színező pasztával. Házilag csak világos színeket keverj! A festék rétegek között, szoba hőmérsékleten, kb. 1-2 óra száradási időt biztosíts. A színes fedőfestéket, általában elég, két rétegben kenni és fedni fog. A fehér, illetve a nagyon világos színeket, előfordulhat, hogy három rétegben kell kenni.

Amennyiben szeretnél, színében kiemelni egy falrészt, sensitiv ragasztószalaggal maszkold ki a nyomvonalat, ami a két színt el fogja választani egymástól. Kend le két rétegben, a számodra megfelelő színnel és száradás után, távolítsd el a ragasztószalagot.

Kiadóssága csempén, alapozóra kenve mindkét festéknek: 10-12 m2/kg/réteg.

Száradási ideje mindkét festéknek: kb 1-3 óra, függ a hőmérséklettől és a megfelelő szellőztetéstől, ventilálástól.

HARZO Color fedő festék kiszerelések:

 • 250 ml
 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter
 • 14 liter

HARZO Kontakt fedő festék kiszerelések:

 • 1 liter
 • 2,5 liter
 • 5 liter
 • 14 liter

5. Lakkozás

A fedő festék megszáradása után, következhetnek az utolsó apróbb javítások, majd a HARZO kétkomponensű vizes lakk (sűrű, fehér színű, száradás után színtelenné váló) bekeverése, felkenése.

A lakk bekeverése az A. komponens felkeverésével kezdődik, majd az A. és B. komponens összeöntése és átkeverése következik tiszta vödörben, tiszta keverőszárral, 5-6 percig keverd, hogy a kémia folyamatok beinduljanak. Kényelmesen kb. 2 óra áll rendelkezésedre a lakk felkenéséhez, hengerezéséhez, azután a lakk el kezd bekötni a vödörbe. Mindig tiszta hengerrel, ecsettel és lehúzó ráccsal dolgozz! Lakkozáshoz érdemes rétegenként új hengert, ecsetet, lehúzó rácsot alkalmazni amennyiben nem tudod alaposan kimosni!  Javasoljuk, hogy a lakkozáshoz a Shuller márka MICROLINE PRO festőhengerét használd, vagy hasonló jó minőségű hengert és jó minőségű ecsetet!

A lakkot két rétegben kend. Bekeverés után, nagyjából 2 óra áll rendelkezésedre a lakk felkenéséhez! Ezután, el kezd bekötni a vödörbe. Annyi anyagot keverjél be, amennyit ez alatt a 2 óra alatt, fel tudsz kenni a falra!  Száradási ideje, szoba hőmérsékleten, kb. 2 óra és átvonható. A második réteg felkenése után is, minimum 2-3 óra száradási időt biztosíts.

Amíg nem ismered meg az anyag viselkedését, egyszerre mindig csak egy falrészt kenj le, majd utána a következő falrészt. Amennyiben szükséges a lakkot beosztani, többfelé mérni, használj digitális háztartási mérleget a kiméréshez és ügyelj a súlyrész arányok pontos betartására! 

Száradási idő:  kb.2-3 óra, ami függ a levegő hőmérséklettől és a szellőztetés lehetőségeitől.

Kiadóssága: kb. 10-12 m2/kg/réteg/

A HARZO kétkomponensű Lakk kiszerelései:

 • 0,5 kg (A+B komp.)
 • 1 kg (A+B komp)
 • 4 kg (A+B komp.)

Matt fényben kapható, fénye a HARZO Fényesítő-Ápolóval változtatható.

6. Ápolás, fényezés

A HARZO Fényesítő-Ápoló a megszáradt lakkozás mikronnyi, szabad szemmel nem látható pórusait tömíti be és alkot koptató hatásoktól védő réteget, ami nagyon könnyen takarítható, tisztántartható. Számtalan réteg felhordható egymás után a száradást követően. Az ápolóval hetente, havonta, évente újra és újra ápolhatod a felületet, biztosítva fényét és a takarítás könnyeddé válásának élményét.

HARZO Fényesítő-Ápoló vízszerű, fehér színű, száradás után színtelenné váló folyadék. A teljesen megszáradt lakkon két-három rétegben egy mikro szálas felmosó mop alkalmazásával kell eldolgozni, egyenletesen szétoszlatni. A Fényesítő ápolót rövidszőrű (kb. 10-17 mm szőrhosszúságú) festőhengerrel lehet a moppra felhengerezni, majd egyenletesen szétoszlatni moppal az oldalfalon.   Ügyelni kell arra, hogy ne folyjon meg!!

Rétegek közötti száradási idő: kb. 30-40 perc, hőmérséklettől függően.

Kiadóssága: kb. 50 m2/liter/réteg/

A HARZO Fényesítő-Ápoló kiszerelései:

 • 100 ml
 • 0,5 liter
 • 1 liter

A HARZO FÉNYESÍTŐ-ÁPOLÓT ÉRDEMES MEGŐRIZNI!

Bármikor ápolhatod, frissítheted vele az így elkészített munkafelület.

Alkalmazható továbbá: fényében kopott, festett vagy lakkozott fa, bútor, lakkozott parketta, laminált parketta, linóleum, műanyag, valamint zománcfestékkel festett felületeken megújítás, ápolás céljából.

Selyem-matt és fényes változatban kapható.